2012. február 14., kedd

Sertésborda cecei módra

A változatosság kedvéért egy olyan recept következik, amit nem a Vidék Ízében találtak anyuék, hanem Lajos Mari 99 Húsétel című könyvében. Szerintem már többször is elkészítették, de csak most készültek fotók róla.

Azt sajnos nem tudom, hogy miért pont cecei módra a neve, de hátha valamelyik kedves olvasónk fel tud világosítani erről.


Hozzávalók:
- 8 szelet sertésborda (sertéskaraj)
- 1/2 kg húsos paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- só, bors, pirospaprika
- olaj
+ díszítéshez paradicsom és kolbász

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, gyengén besózzuk, zúzott fokhagymával mindkét oldalukat megkenjük. Fél óráig állni hagyjuk. Ezután kevés olajon hirtelen elősütjük és félretesszük.

A paprikát és a hagymát felkarikázzuk. A visszamaradt zsiradékon fedő alatt kevés sóval puhára pároljuk a hagymát. Belekeverünk egy pici pirospaprikát, majd rádobjuk a karikára vágott paprikát. Sóval, borssal ízesítjük. Néhány percig lefedve főzzük.

Visszatesszük a húst a lábasba és puhulásig pároljuk a paprikával és hagymával. Azonnal, forrón, frissen tálaljuk. Friss paradicsommal és kolbászkarikákkal díszítjük. Igazi magyaros húsétel, ami természetesen krumplival a legfinomabb.


A fotósom, az én tesóm azt szeretné, ha jó kedvünk lenne ebben a hideg, szmogos időben, ezért sok szeretettel küldi a fenti képet mindenkinek. :)

5 megjegyzés:

csincsilla írta...

isteni a fotós, tényleg jobb kedvem lett tőle:) köfi!
és tényleg jó kis magyaros, jó lenne, ha eszembe jutna, amikor épp töprengek, hogy mit kéne főzni, ami szaftos is, meg nem is pöri:)

Andi írta...

Minden szavával egyetértek az előttem szólónak! :-) Nagyon jó a kép, és jó a kaja is!

Bea írta...

Köszönöm a fotós nevében is. Remélem ő is olvassa :)

Mazsola írta...

Olvassa és örül meg köszöni is. Csak valamiért otthon nem tud ide írni.....

Névtelen írta...

Szerintem a cégei paprika miatt ez a neve ennek az ételnek.